lorena tintea u450hw1m f0 unsplash scaled 1

No, e musai să ajungeți și pe la Cluj după sesiune

4 minute • Cristina Radu • 07 decembrie 2019


Dacă vrei să vezi inima Transilvaniei, să-ți vizitezi prietenul ardelean după ce ai scăpat de sesiune sau să participi la marile festivaluri de muzică din țară pe vară , te îndemnăm să vii la Cluj, orașul supranumit de străini Silicon Valley a Transilvaniei.

#Cetățuie

Ca să aveți cea mai frumoasă imagine cu Clujul, vă sfătuim să urcați la Cetățuie, preferabil în adidași, nu în balerini (ca mine). Ceva mai puțin cunoscut ar fi faptul că e o fostă fortificație habsburgică, supranumită Cetatea Norilor. Tot aici veți găsi și o cruce imensă, însă pe aceasta nu vă sfătuim să vă urcați. Ca atare, dacă doriți panorama Clujului, să fiți cu capul în nori sau mai aproape de Dumnezeu, știți unde să veniți.

#ParculCentral

Parcul Central este ideal pentru o plimbare cu iubita, mama, bunica sau pisica. Pe suprafața lacului veți putea găsi plutind, cu o grație pe care eu nu am avut-o niciodată, câteva lebede și rățuște ce constituie bucuria copiilor inclusiv subsemnata.

Fun fact: parcul are peste 13 hectare și este monument istoric. Aici are loc festivalul de muzică electronică Untold unde care vă îndemn să veniți din toată inima.

https://www.facebook.com/UNTOLDFestival/photos/a.348895581979304/1386069318261920/?type=3&theater

#GrădinaBotanică

Grădina Botanică este un loc unic în care veți admira peste 120 de feluri de flori întinse pe 14 hectare.

Tot aici veți putea găsi o broscuță țestoasă simpatică care vă va ghici în cărți și vă va asigura nota cinci.

#MuzeulNaționaldeIstorieAlTransilvaniei

Nu trebuie să ratați Muzeul National de Istorie al Transilvaniei, excelent conceput, inclusiv pentru cei care nu sunt împătimiții istoriei, fiind dotat și cu expoziții 3D.

Când am vizitat muzeul, am fost la fel de încântată precum copiii să aranjez câteva obiecte dacice pe ecrane.

Fun fact: specialiștii muzeului derulează cercetări la Sarmizegetusa, la cetățile dacice din Munții Orăștiei și la așezările dacice in Carpații Orientali.

Tarif:

  • adulți: 10 lei;
  • pensionari: 5 lei;
  • elevi, studenți, persoane cu handicap: 2,5 lei.
  • Program expoziții: vineri 12:00-20:00 atentie ultima intrare 19.30; marţi-duminică 11:00-18:00 atentie ultima intrare 17.30.

#MuzeuldeArtă

Vă recomandăm și Muzeul de Artă care vă poate încânta și dacă nu sunteți mari iubitori de artă, datorită celor 20 de săli cu peste 200 de picturi și sculpturi printre care să vă pierdeți și a statuilor de la intrare cu care puteți să vă faceți poză până scot sabia.

Programul este de miercuri până duminică  10:00-17:00 atentie ultima intrare 16:30.

Tarif:

  • 8 lei adulti;
  • 2 lei elevi, studenţi, adulţi cu handicap;
  • 4 lei pensionari.

#PădureaHoiaBaciu

sursa https://editiadedimineata.ro/descopera-romania-padurea-hoia-baciu-intre-mit-si-realitate/

Pentru fanii legendelor și filmelor horror, recomandăm Pădurea Hoia-Baciu, unul din cele mai faimoase locuri din lume în care se înregistrează fenomene paranormale. Aveți ocazia să faceți selfie cu fantoma.

#SalinaTurda

Vă sugerăm să vizitați Salina Turda, aflata la 30 de kilometri de Cluj, unde puteți ajunge cu microbuzul. Prețul biletului este de 30 de lei. Puteți vizita 13 etaje în subteran pentru a vedea pereții de sare veche de 13 milioane de ani.

Având puțin rău de înălțime, recunosc că mi-au trebuit 13 încurajări de la tata.

#CheileTurzii

Vă sfătuim cu căldură să mergeți în Cheile Turzii, care au o lungime de 2 km și o înălțime de 200 de metri pentru împătimiți de drumeții. Format prin erodarea calcarului jurasic, acesta este monument UNESCO.

#CastelulBánffy

Dacă doriți să fiți o prințesă tehno, vă sfătuim să mergeți la Castelul Bánffy de la Bonțida unde are loc Electric Castle, unde veți avea ocazia să ascultați muzică de calitate și să vă îngropați prietenii în noroi. Castelul Bánffy de la Bonțida este în proces de restaurare și a fost supranumit Versailles-ul Transilvaniei.

https://www.facebook.com/ElectricCastle/photos/a.347368272044588/2546151958832864/?type=3&theater

Pentru a vă uita toate grijile și a sta la o masă cu pită și slană, vă propunem dialogul cu localnicii extrem de binevoitori, cu ardelencele frumoase și excelente gospodine și cu ardelenii, oameni hâtri de omenie.


Ai fost pe undeva anul acesta si ai ramas de-a dreptul impresionat? Ce zici daca ne-ai scrie o mica recenzie, poate incurajam si alti cititori sa viziteze? Da-ne de veste pe contact@avocatoo.ro si vedem ce putem face 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *