Untitled design3 1 1

Noua “etichetare” a combustibililor-vezi care sunt noile reguli!

2 minute • Andrada Mocanu • 09 noiembrie 2018


Uniunea Europeană a stabilit noile cerințe de etichetare pentru vehiculele nou produse și stațiile de carburanți, pentru a ajuta consumatorii europeni să selecteze tipul de carburant potrivit pentru vehiculele lor.

Noua etichetare este consecința directă a aplicării Directivei 2014/94/UE privind dezvoltarea combustibililor alternativi.
Din  12 octombrie 2018, această măsura va apărea peste tot în Europa.

Unde vor fi plasate etichetele?

  • pe autovehiculele noi, în imediata proximitate a capacului de la rezervor;
  • în manualul de utilizare a autovehiculului;
  • la stațiile de carburanți, pe pompa de carburant;
  • la sediile dealerilor de automobile.

Din moment ce 12 octombrie este data de la care este obligatoriu ca aceste reguli să fie respectate, în perioada anterioară datei, distribuitorii de combustibili și producătorii au introdus gradual aceste noi etichete.

Cum funcționează etichetele?

Etichetele sunt un simplă ustensilă care ajută consumatorii să verifice dacă au selectat combustibilul potrivit pentru vehiculul lor.
Tot ce trebuie un consumator să facă este să potrivească eticheta de pe autovehicul/din manualul de utilizare cu eticheta de la pompa de alimentare.

Aveți aici un infografic cu detaliile legate de aceste noi reguli.

Se aplică aceste reguli și autovehiculelor electrice?

Dacă aveți un autovehicul electric hibrid, atunci, da, aceste etichete tot trebuie respectate, deoarece vehiculul dumneavoastră tot are nevoie să fie alimentat cu combustibilul potrivit.
O etichetă similară celor pentru combustibilii standard, este în prezent în curs de creare și va fi introdusă ulterior pentru a-i ajuta pe posesorii de autovehicule electrice să le reîncarce în locurile special construite.

Voi ați văzut aceste etichete în benzinării?🤔

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *