11

Trebuie să deschizi un punct de lucru pentru PFA? Află ce documente ai nevoie.

2 minute • Ana-Maria Udriste • 24 iunie 2019


Dacă ai un SRL/PFA, e posibil ca la un moment dat să ai nevoie să îți deschizi un punct de lucru.

Procedura este relativ simplă, am scris despre implicațiile cu ANAF aici.

Când înregistrăm un punct de lucru?

Un punct de lucru, în cazul unei PFA, se înființează în momentul în care dorim să ne desfășurăm activitatea fizicăa societății într-un alt loc decât în sediul social/la terți.

De exemplu: atunci când vrem să avem un punct de desfacere, un birou unde să primim clienții, un atelier de producție etc., dar nu avem și sediul social acolo.

Atenție!

O greșeală frecventă este aceea de a face în același loc (aceeași adresă) atât sediul social, cât și punctul de lucru. Dacă vrei să desfășori activitate la sediul social (altul decât la cabinet de avocat), autorizezi activitățile dorite la sediul social – NU mai este necesară înființarea unui punct de lucru în aceeași locație.

Ce documente ai nevoie?

  1. Cererea de înregistrare la Registrul Comerțului, pe care o bifezi în dreptul 7.6 puncte de lucru și la punctul VI – puncte de lucru – înființare – o găsești în format editabil aici: Cerere inregistrare modificari PFA ONRC.
  2. Declarația model 3 – o găsești în format editabil aici: Declaratie model 3 PFA ONRC
  3. Dovada folosinței/deținerii spațiului ce urmează a fi folosit drept punct de lucru (contract de comodat, închiriere, certificat de moștenitor, titlu de proprietate, contract de vânzare etc.)
  4. Acordul vecinilor (dacă este cazul) – îl gășești aici: Acord vecini SRL PFA editabil

Atenție! Nu uita să autorizezi activitățile pe care vrei să le desfășori (trebuie să refaci declarația veche, în care cuprinzi toate activiățile vechi, dar și cele noi)!

Cum te putem ajuta?

Ne ocupăm să-ți deschidem un punct de lucru pentru PFA oriunde în țară, online, fără deplasări inutile. Redactăm documentația, oferim consultanță gratuită și urmărim tot procesul.

Află mai multe aici.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *