Judecator logo

PRESELECȚIE PENTRU CONCURSURILE „JESSUP” ȘI „TELDERS”

2 minute • Ana-Maria Udriste • 04 iunie 2017


PRESELECȚIE PENTRU CONCURSURILE „JESSUP” ȘI „TELDERS”

8,9 iunie 2017, orele 16-18.00, la Catedra de Drept Public, va avea loc preselecția pentru Concursurile de Procese Simulate de Drept Internațional Public „Jessup” și „Telders”.

Concursurile „Jessup” (Washington DC) și „Telders” (Haga) se vor desfășura în primăvara anului 2018 și sunt cele mai mari concursuri de Drept Internațional Public din lume, cu sute de echipe participante din întreaga lume. Pregătirea studenților va începe din vara acestui an.

Ele presupun prezentarea de argumente scrise și orale pe baza unor spețe fictive ce vor fi publicate în toamnă. Echipele de studenți (5 studenți pentru „Jessup”, 4 pentru „Telders”) vor prezenta argumente atât din partea Statului reclamant, cât și din partea Statului pârât, în limba engleză.

Preselecția va consta în interviuri în limba engleză privind atât cunoștințe de Drept Internațional Public, cât și experiența candidaților și disponibilitatea acestora de a se pregăti pentru concursuri.

Bibliografie:

–       Drept internațional public, Adrian Năstase și Bogdan Aurescu, ediția 8 (2015)

–       jurisprudența Curții Internaționale de Justiție (www.icj-cij.org)

–       materialul „Introduction to International Law”, menit să familiarizeze studenții cu termenii de specialitate în limba engleză, disponibil la adresa https://www.ilsa.org/jessup/intlawintro.pdf

Persoane de contact:

–       asist. univ. dr. Elena LAZĂR (lazar_elena2@yahoo.com)

–       drd. Viorel CHIRICIOIU (viorel.chiricioiu@drept.unibuc.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *