received 1718890688168703

1 ianuarie 2019 – sfârșitul pungilor de plastic

2 minute • Miruna Casiana Dumitrașcu • 03 aprilie 2018



Deșeurile provenite din pungile de plastic abandonate conduc la poluarea mediului și agravează problema răspândită a deșeurilor abandonate din corpurile de apă, conducând totodată la o creștere globală a generării de ambalaje. Având în vedere contextul actual, deoarece deșeurile abandonate cresc semnificativ pe zi ce trece, se impunea o DECIZIE. 
Parlamentul a decis (iar Președintele a promulgat) în urmă cu puțin timp ca pungile de transport de plastic subțire și foarte subțire cu mâner să nu mai fie comercializate din data de 1 ianuarie 2019 și să nu se mai introducă pe piața națională începând cu data de 1 iulie 2018.
De altfel, cum fiecare normă vine la pachet cu o sancțiune, cei care nu se vor conforma acestor reguli vor fi nevoiți să scoată din buzunare (sau de la saltea, depinde) o sumă cuprinsă între 15.000 și 25.000 de lei. Destul de măricică, nu?
Trebuie să știm că această decizie este, în fapt, o directivă din anul 2015 pe care parlamentarii noștri au transpus-o și la nivel național. Totuși, mai bine mai târziu decât niciodată.
Se impune și introducerea unor programe de educare a cetățenilor cu privire la semnificația unui comportament adecvat în contextul mediului și al protejării acestuia.

Vezi aici care sunt contribuțiile sociale plătite de angajator și salariat după OUG nr. 79/2017. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *