8 sfaturi de folosit pe rețelele de socializare, numai bune pentru reclamanții care au fost victime ale unor accidente auto
5 minute • Elena Dumitru • 14 august 2022
Platformele de socializare online alcătuiesc acel mediu gândit astfel încât să fie plăcut, unde intri ca să îți mai descrețești fruntea cu o glumă sau ca să afli o informație de care ai mare nevoie (spre exemplu, unde găsești cea mai bună cafea din București 😄) – ori, de ce nu, în care să poți evada, pur și simplu, din când în când. Rețelele de socializare pot fi chiar un catalizator pentru multe schimbări pozitive, absolut necesare (ex: strângerile de fonduri).
Cu toate acestea, dată fiind natura lor permanentă, ceea ce intră pe rețelele de socializare nu mai iese niciodată cu adevărat, iar asta a condus la „decăderea” multor persoane care au crezut că nu fac decât să își exprime gândurile ce le treceau prin minte la un moment dat. De aceea, rețelele de socializare nu sunt, cu siguranță, locul potrivit pentru a-ți descărca nervii.
Dacă dorești să fii despăgubit pentru o vătămare corporală în cel mai favorabil mod cu putință, cea mai bună atitudine vizavi de dezbaterea pretențiilor tale pe rețelele de socializare este „Nu o face!”. Dacă ai fost victima unui accident de mașină, de camion, nautic sau de orice alt tip, contactează un avocat specializat în cazuri de vătămare corporală înainte de a face orice afirmație pe rețelele de socializare.
Uite ce NU ar trebui să faci pe rețelele de socializare (și nu, nu există ceva ce ar trebui să faci):
Amintește-ți că ai o singură șansă de a obține tot ce ești îndreptățit să primești ca victimă a unui accident. Odată ce cazul tău este soluționat, nu mai poți reveni asupra cererii și să soliciți mai mult. Tocmai de aceea, este contraproductiv din punct de vedere financiar să îți spulberi șansa de a obține maximul de despăgubiri din cauza unor postări nepotrivite sau greșit interpretate de pe rețelele de socializare.
Ai grijă și amintește-ți mereu aceste 8 sfaturi cruciale:
- După ce ai introdus cererea, pe parcursul procesului, limitează utilizarea rețelelor de socializare. Dacă este posibil, evită-le în întregime, ia o pauză.
- Gândește-te de două ori înainte să postezi fotografii, videoclipuri, sau să dai check-in-uri ce implică anumite activități sau locuri.
- Nu discuta online despre procesul tău. Mai bine: nu discuta nici offline.
- Nu discuta despre conversațiile cu avocații tăi – nici online, nici offline. Ai putea pierde privilegiul confidențialității avocat-client.
- Nu discuta online despre prejudiciile tale. Este normal ca prietenii și familia să fie curioși și preocupați, însă postările despre tratamentul și vătămările tale ți-ar putea afecta procesul.
- Învață-ți prietenii și familia ce să NU facă pe rețelele de socializare cu privire la procesul tău.
- Schimbă-ți setările de confidențialitate ale conturilor în „privat”. Asta îi va împiedica pe terți să acceseze cu ușurință ceea ce tu postezi online.
- Nu te apuca să defăimezi cealaltă parte, doar de dragul de a o face.
Efectele pe care postările de pe rețelele de socializare le-ar putea avea asupra pretențiilor tale:
Avocații specializați în cazuri de vătămare corporală știu că să postezi informații despre cererea și pretențiile tale, chiar dacă o faci cu onestitate, poate avea efecte negative:
- Postările tale ar putea demonstra că, în realitate, vătămările nu sunt atât de grave precum spui. Avocații apărării ar putea folosi postările de pe rețelele de socializare împotriva ta, adică pentru a contrazice severitatea vătămărilor. Spre exemplu: dacă pretinzi că ți-ai rupt piciorul și apoi postezi fotografii din vacanță, în care faci schi nautic, evident că ele ar putea fi folosite de către partea adversă împotriva ta.
- Actualizările făcute pe rețelele de socializare ți-ar putea contrazice declarația. Când postezi pe rețelele de socializare despre cazul tău, riști să spui ceva ce, în mod direct sau indirect, ar putea să intre în contradicție cu susținerile tale din cadrul procesului.
- Postările prietenilor și ale familiei. Chiar și acestea ar putea să dăuneze procesului. Ei ar putea, involuntar, să îți contrazică pretențiile referitoare la vătămări sau să dispute cuantumul despăgubirilor pe care le urmărești.
Dacă intenționezi să deschizi un proces sau să beneficiezi de o asigurare după un accident, cere ajutorul unui avocat specializat în cazuri de vătămare corporală, care să te poată ghida și să îți stabilească niște reguli privind comunicarea informațiilor referitoare la pretențiile tale.
Fotografie de krakenimages, de pe Unsplash