black friday scaled 1

Ce ar trebui să-ți cumperi ca student la drept în acest Black Friday?

20 minute • Redactia • 12 noiembrie 2020


Bineînțeles că vine și acea parte din an când vrei să mai dai iama în niște cumpărături. Poate că ai unele pe listă de mult timp, altele îți fac acum cu ochiul, dar e bine să ai o listă la îndemână cu ce ai vrea să cumperi.

Gadget-uri

Având în vederea că cel mai probabil tot anul acesta îl vei face pe online este cazul să te gândești la un laptop o cameră web și un microfon.

Dacă te întrebi acum “de ce microfon?” află că totuși microfonul tău din laptop se aude atât de prost încât în momentul în care vei da examenul oral, vei plânge că nu te-a auzit profesorul cum trebuie și ți-a scăzut din notă.

Nu trebuie să te duci neapărat pe cele mai performante tehnologii, dar totuși unele mai de Doamne ajută ar trebui să fie acolo în orizontul tău.

La laptop-uri vei găsi oferte foarte bune la PcGarage sau la Cel.ro, dar dacă vrei un laptop extrem de bun, refurbish, cu performanțe excepționale, aruncă un ochi pe Server Config: noi ne-am oprit la aceste două modele (aici și aici) care-ți vor permite să te și joci, să faci și grafică etc.

Camere web? Trebuie să fie minim un full-HD ca să se înțeleagă ceva și să fie la un preț decent. Cea de la ASUS, precum și cea de la Xiaomi sunt alegeri foarte bune la un buget mic spre mediu. Dacă ai totuși un aparat foto-video mai nou pe acasă, poți să îți iei o placă de captură, care merg plug & play, iar Camlink 4k e cea mai bună.

Microfoane? Ai aici o ditamai paleta din care să alegi, în funcție de buget. Dar nu da prea mulți bani pe el, totuși.

O tabletă sau un telefon. De ce? Pentru că, să fim serioși, cine nu își dorește să aibă ultima generație de gadget-uri? Acum ai și pretext, dacă încă ai nevoie de bani de la ai tăi pentru investiții mai serioase – ai nevoie de ele pentru cursurile online. Probabil părinții vor face orice ca să te ajute să înveți carte chiar și în situația actuală, însă cu toții știm că, de fapt, pornești cursul în fundal și după te joci Candy Crush pe noul tău telefon sau pe noua tabletă. Sau Coin Masters, cum fac eu…

Pssst! Pe Emag sunt cele mai bune oferte, mai ales la gama Samsung. Dar pentru telefoane, decât să iei unul nou, care oricum se devalorizează în timp, mai bine iei unul refurbished de la Flip.ro, cu garanție 12 luni și drept de retur 14 zile. Majoritatea vor fi reduse cu 50% față de unul nou. Merită, serios.

Boxă bluetooth. I can’t stress this enough. Muzica este cea care transformă momentele triste în propriul tău videoclip acompaniat de picăturile de ploaie, iar momentele bune, pur și simplu perfecte pentru o mini ședință de zumba la tine în cameră!

Chiar dacă nu făceam asta mereu, îmi plăcea mereu să învăț ori cu muzică simfonică, podcast-uri sau mixurile mele de pe Spotify cu muzică ’90s. Sau ca să asculți Podcast pe Legale.

Iar orice fel de boxă de la Ultimate Ears și nu vei regreta.

Fitness watch / brățară inteligentă. Eu am unul de la Xiaomi, dar am văzut că anul ăsta l-au lansat pe cel de-al 5-lea Xiaomi Band. Îmi pregătesc upgrade-ul. Asta pentru că, hei, e pandemie, stăm în casă mai mult decât e permis legal și poate avem nevoie de un reminder să ne mai ridicăm de pe scaun din oră în oră.

Mi se pare că are tot ce trebuie: tracker de exerciții, indoor și outdoor, tracker de menstră (hello, fetelor), de somn, poți să schimbi și muzica din căști de pe ea,  tot ce trebe’, la un preț convenabil.

Bine, v-am dat pontul ăsta, dar nu le luați chiar pe toate.. Păstrați una și pentru mine.

O periuță electrică (de dinți). Da, frate, așa cum vezi, o periuță electrică. Și înainte să spui că asta e plictisitor comparativ cu iPhone 12 sau ce mai e cool pe piață, lasă-mă să îți prezint avantajele periuței electrice: o să îți facă zâmbetul de milioane când îți întâlnești potențialii colegi, adversari sau mentori. Sau pentru examenele online, poate-poate îi mai îmbunezi pe profi.  Cele mai performante sunt cele de la Philips, care merită toți banii.

Videoproiector portabil. Ținând cont că se împlini anu’ de când tot bântuie Covidu’, încă avem parte de restricții, printre care sălile de cinema închise, și cum în sesiune apar serialele cele mai mișto, hai să faci un “2 în 1”. Așa că, dacă ai un perete gol neumbrit de un scaun plin cu haine, un videoproiector portabil e fix ce ai nevoie ca să bagi “Netflix & Chill” pe modu’ cinema. Fiind de dimensiuni relativ mici și totodată portabil, cine știe poate faci chiar un “drive-in” în mașină. Reduceri la această categorie de produse găsești pe Emag.

Cărți

Cărți pentru dezvoltare personală. Noi am tot făcut niște liste de-a lungul timpului, pe care le poți găsi mai jos:

Și mai poți citi și în articolul de aici.

Așadar vorbim de cărți despre cum să îți gestionezi timpul, cum să învingi stresul, cum să te dezvolți personal și profesional… Lucrurile astea nu se învață la facultate. La Drept este un izvor nesecat de stres continuu și uiți să mai ai grijă și de tine și nevoile tale, deci e cazul să mai scoți nasul din coduri și să citești și altceva. Sunt foarte multe librării cu oferte de Black Friday – libris.ro mi se pare cel mai bun site pentru asta.

Nu uita că poți pre-comanda Sapiens ediția ilustrată, pe care nu ai cum să o ratezi din bibliotecă.

Pe majoritatea autorilor români, mulți dintre noi îi asociem din păcate, doar cu materia obligatorie pentru BAC ce trebuia învățată, adică ceva… neinteresant. Nimic mai fals. Nostalgia originilor: Istorie și semnificație în religie de MIRCEA ELIADE oferă o incursiune în “lumea conștiinței” umane, fiind “cheia și lăcașul” pentru înțelegerea operei sale. Dacă îți plac chestiile mai filosofice, nu-ți strică. Ca și produsele de mai sus, o găsești pe Elefant. 

Pe partea de creație străină, de ceva timp urmăream “Furtuna războiului” de VICTORIA AVEYARD, și mai tot timpul nu era disponibilă. Acum am găsit-o pe targulcartii.ro la un preț mega bun. Cartea este al patrulea volum din seria “Regina roșie”, o lume fantastică unde oamenii sunt împărțiți în funcție de culoarea sângelui lor. Se anunță și film, deci merită.

Coduri comentate. Oh, da! Dacă niciodată nu ai putut sau nu ai vrut să dai 5-6 sute de lei pe un cod comentat, poate prinzi o ofertă de Black Friday. Fără glumă, ca la propunerile anterioare. E musai ca viitor practician să ai aceste coduri în bibliotecă.

Jurnalul unei studente la drept. Ca student la Drept, trebuie să fii cutezător, chiar dacă pe parcurs întâmpini dificultăți, iar acest jurnal surprinde tocmai acele emoții izvorâte din frică, bucurie, necunoaștere, iubire (iubirea pentru Dreptul roman, bineînțeles).

Iar despre o carte pe care o urmărim de ceva timp, Eticheta Regală, Sandra Gatejeanu-Gheorghe, avocat, asistent universitar doctor la Facultatea de Drept a Universității din București, director executiv al Fundației Colecției Familiei Regale a României.

Este esențial să înțelegem că eticheta nu e un concept perimat sau demodat și că protocolul, ceremonialul, precaderea nu pot fi ignorate sub pretextul că în secolul XXI nu au ce caută reglementări „restrictive“, cum sunt cele cerute de protocol. Eticheta este flexibilă și evoluează constant în raport cu transformările sociale și politice. Ceea ce contează este să înțelegem că re-spectarea regulilor protocolare reprezintă oricând o condiție pentru reușită evenimentelor private sau a celor oficiale.

Sandra Gatejeanu Gheorghe

Cosmetice și produse de îngrijire personală

Un parfum nou. Black Friday nu e doar despre electrocasnice și electronice. Și, atunci când ești la cea mai prestigioasă facultate de Drept din țară trebuie să menții un standard ridicat și la orele online. Să nu vii la cursuri neparfumat/ă. Deși nu îi pasă nimănui cum stai tu în casă, când tu nici nu pornești camera… 

Poate doar ești super pasionată de beauty, ca mine, și profiți de perioada asta – poți adăuga și niște make-up, dă mai bine în poze decât să ți-l pui dintr-un filtru pe FaceApp. 

Cele mai bune oferte de parfumuri le găsești la preț de duty free pe Bestvalue.eu și pe elefant.ro sau aruncă un ochi pe Notino sau Esteto.

Produse cosmetice. Om fi noi studenți la drept, dar asta nu înseamnă că toți banii îi dăm doar pe sinteze și culegeri de teste grilă. A da, și evidențiatoare, să nu uit. Nu știu voi, dar eu dacă am un păr cât de cât “cuminte”, gen nu claie în toate părțile, și o față ok, simt că pot să cuceresc lumea, la figurat cel puțin. Așă că vă propun niște “girly stuff” de cumpărat (băieți scuze, cu altă ocazie). Serul cu vitamina C pentru ten este genial, stimulează producția de colagen, corectează petele pigmentare, luminând astfel tenul. Alături de o mască de păr hidratantă și spray reparator ești gata să “rock the world”. Nu știu cine o să observe că nu prea avem pe unde să ieșim, dar cel puțin o să arați mișto când cere profu camera pe Teams.

Produse pentru îngrijirea părului. Pe lângă asta, trebuie ca și părul tău să arate fabulos, nu? Tot la elefant.ro găsești oferte extraordinare pentru îngrijirea părului de la L’Oréal Professionnel și mai mult, ai prețuri foarte bune de la Moroccanoil.

Jocuri

Te-ai tot gândit ce să faci după un examen sau după o sesiune plină de suișuri și coborâșuri, în care ai reflectat asupra deciziei tale de a fi student la Drept? Probabil că fiecare dintre noi a trecut cel puțin o dată printr-un moment similar. Pentru mine, ziua de după examen era alocată strict recreării și îmi planificăm de fiecare dată timpul rămas până a două zi, când mă pregăteam să învăț pentru următorul.

Dacă nu ai încercat până acum jocurile de societate, poate ar fi momentul să profiți de reduceri. Și am să îți recomand câteva pe care le joc în mod frecvent, dar și unele la care aspir, până în 100 de lei:

Activity. Fie că sunteți 3 sau 16, puteți să va organizați într-o seară să va jucați (bine, atunci când lucrurile se vor calma, având în vedere situația cu care ne confruntăm). Ideea jocului este fie de a încerca să ghicești anumite cuvinte, bazându-te pe o descriere detaliată a ce reprezintă (fără că descrierea să conțină cuvântul respectiv), pe un desen sau pe.. mima.

Spre exemplu, dacă sunteți 4, puteți să va organizați doi cu doi. Într-o echipa, unul încearcă să îl determine pe celălalt să ghicească cuvântul ‘fizică’. Te-ai putea folosi de o enumerare care să îi inducă răspunsul corect, de genul “ai învățat la școală despre biologie, chimie și..”. Dacă ai de desenat cuvântul, ai putea să desenezi o formulă (E = mc2), iar dacă ai de mimat, well.. Nu știu, poate să .. da, nu am nicio idee, dar vezi, îți stimulează mult creativitatea și îți pune rotițele în funcțiune.

Îl poți găși pe Emag sau Elefant în mai multe variante, eu îl am pe cel Original, dar poți găși și Club EditionFamily Classic. Las și un videoclip edificator, în cazul în care nu îți place să citești instrucțiunile.

Alias. Mecanismul este asemănător, însă, de dată această, scapi de desen, de mima (dacă abia așteptai să vin cu o propunere de genul) și te axezi pe dialog, doar că trebuie să ghicești cât mai multe cuvinte într-un minut, nu doar un singur cuvânt, că la Activity.

Fiecare cartonaș are 8 cuvinte, iar, dacă ai reușit să îl faci pe coechipier să le ghicească și încă mai este timp, poți extrage și un alt cartonaș.

Ceea ce face mai funny acest joc sunt provocările pe care le ai la ediția Party. De fiecare dată când, pe tablă de joc, nimerești pe o provocare, trebuie să o îndeplinești în paralel cu sarcina de a-l face pe partener să ghicească.

Spre exemplu, o provocare recentă a fost că, în timp ce explic partenerului, să o fac pe ritmul colindului “O, ce veste minunată”. Va dați seama că fix ritmul acelei melodii ieșea din corzile mele vocale.

Si un link catre videoclipul edificator aici.

Ai toate variantele aici: Femei contra bărbați, Târziu în noapte, Alias Junior, Alias Original – limba romana, Alias de Petrecere.

Nume de cod. Schimbăm registrul și trecem către jocul pe care și eu mi l-aș dori să îl achizitionez. Având mai multe carduri pe masă, fiecare având un cuvânt scris pe ele, încerci să îți faci coechipierii să ghicească la care dintre cele expuse pe masă te-ai gândit.

Spre exemplu, dacă pe masă ai cuvintele pitic și uriaș, ai dreptul de a utiliza un singur cuvânt care să descrie cele două cuvinte. Ai putea folosi ‘antonim din 2’ pentru a le induce partenerilor că trebuie să se orienteze către două cuvinte care sunt antonime. Sau poate că ai cuvintele plajă, apă, nisip și te poți gândi la “vara din 3”. Desigur, acestea sunt cazuri fericite în care ai noroc, însă pot fi cazuri în care nu reușești să legi două sau trei cuvinte de unul singur.

Video aici.

Ai toate variantele aici: Nume de Cod – limba romana, Nume de Cod – Imagini, limba romanaNume de Cod – Sub acoperire, limba romana, Nume de Cod – Duet

Varia

Și nu, nu vorim de teste COVID la reduceri.

Un gramofon. Nat King Cole spunea: “I may be helping to bring harmony between people through music.”

Ce e mai plăcut decât să asculți această voce incandescentă după ce timp de câteva ore, în urma unui efort asiduu, ai răzbit în fața grilelor de penal special?

Iar dacă nu ești fan al jazz-ului, îți recomand Orkesta Mendoza, o fuziune de indie rock, cumbia și ranchera, iar în final, nu uita că dreptul, precum muzica, trebuie să fie savurat.

Șosete. Pentru unii studenți din an terminal, lecturarea tratatului de procedură civilă poate reprezenta o muncă sisifică, dar atunci când porți șosetele de la Happy Socks , sunt sigură că vei reține mai bine noțiunile, datorită modelelor amuzante. De ce? Pentru că un factor decisiv în a-ți păstra concentrarea pe durata studiului e reprezentat și de relaxare, iar șosetele cu desene tot timpul au contribuit la menținerea unei astfel de stări.

Highlightere. Bine, nu cred că trebuie să aștepți chiar până de Black Friday pentru asta, dar hei, poate prindem o ofertă bună pentru un maxi-pack de la Stabilo. Sincer, eu am terminat facultatea și în continuare cumpăr mereu alte și alte seturi. Și probabil că e o achiziție la fel de bună ca un buchet de flori. 

O agendă pe 2021. Asta pentru că pe cea pe 2020 probabil nici nu ai folosit-o prea mult. Mă consider o persoană organizată, însă foarte foarte uitucă. Note it down, just to be safe & check it off the list, să te simți puțin productiv. Noi le recomandăm pe cele de la dots.planners, că sunt tare frumușele și made in România. 

ScanMarker – luatul notițelor e una dintre activitațile principale ale studenților pentru că vorbind serios acum, nu ai timp sa citesti manualul de 700 de pagini în doua zile înainte de sesiune. Doar că copiatul paragrafelor/frazelor relevante pe care nu ai cum să le sumarizezi ocupă (prea) mult timp. ScanMarker este un scanner manual, cu care poți scana direct din manual ceea ce te interesează. O să-ți facă sesiunea de recapitulat mult mai eficientă. Produsul îl găsești fie pe site-ul oficial, fie pe Emag.

Soft pentru dictare. Dictanote îți permite să dictezi excepțional de bine pe limba română aproape orice. Economisești enorm de mult timp. Și îl poți lua pe viață cu doar 19 dolari.

Lucruri pentru animalul de companie. “Ascultă” cu răbdare alături de noi cursul online, iar oricât de nașpa am avea ziua, știm că ne așteaptă nerăbdători acasă (dacă credeai că mă refer la iubit/ă, află că nu). Blănoșii noștri merită tot răsfățul. Pentru că se apropie iarna, ce e mai potrivit decât o pernă pentru patrupezi ce poate fi ușor depozitată și curățată. Produsul îl găsiți pe zooplus.ro. Ce-mi place la ei este că au foarte multe oferte, nu doar de Black Friday, iar dacă comanda ta depășește o anumită sumă, primești din partea lor “puncte” cu care poți achiziționa diverse chestii de pe site.

Periuțe interdentare. Este destul de aiurea să fii la job sau să ai treabă pe undeva, și să descoperi că ai niște salată blocată printre dinți de pe la prânz, mai ales dacă intri în discuție cu altă persoană. Oamenii cu aparat dentar mă înțeleg. Aceste periuțe ajută la o curățare optimă, plus sunt extrem de practice datorită dimensiunii, încap nu doar în geantă, ci chiar în buzunar. Și pentru că Emag nu are reduceri doar la electrocasnice, le găsiți la ei.

Cărți de colorat pentru adulți. Pentru studenți, perioada sesiunii trezește un amalgan de sentimente, preponderent fiind stresul. La combinația de “tone de pagini de citit+multă cafea” este nevoie de ceva pentru a nu exploda. Indiferent ce imagini preferi, cărțile de colorat pentru adulți sunt un instrument distractiv, ce stimulează partea creativă, perfecte pentru perioadele încărcate. Le prefer pe cele de la Editura Aramis, după cea clasică cu mandale, am trecut la Păsări fantastice

Iar dacă te chinuie talentul, poți colora pe tricouri sau să faci un tablou (mai ales că la Dego sunt toate la 99 de lei).

Poză de Karolina Grabowska pe Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *