Clifford Chance Badea a asistat fondul de investiții AEW la vânzarea portofoliului din România către Morgan Stanley și Indotek Group
5 minute • Ana-Maria Udriste • 24 septembrie 2019
Se mai vinde o clădire de birouri – tranzacția vizează America House și Promenada Mall Târgu Mureș.
Se mai vinde o clădire de birouri în România. Am explicat pe scurt etapele unui asemenea proces, la finalul articolului.
Clifford Chance Badea, biroul local al firmei de avocatură globale Clifford Chance, a acordat asistenţă fondului francez de investiții AEW în legătură cu vânzarea portofoliului său de active din România către divizia de investiții imobiliare a Morgan Stanley în asociere cu un grup de investitori din Israel cu experiență îndelungată în tranzacții imobiliare, reprezentați de David Hay, respectiv către Indotek Group, unul dintre cele mai mari grupuri de investiții imobiliare din Ungaria.
Tranzacția vizează America House, o clădire de birouri clasă A de referință în București (achiziționată de către Morgan Stanley alături de grupul de investitori din Israel), și Promenada Mall Târgu Mureș (achiziționată de Indotek Group).
La nivel global, AEW este unul dintre cei mai mari manageri de investiții imobiliare din lume, fiind controlat de grupul financiar francez Natixis. Investitorul a intrat în România în 2007, prin preluarea America House de la Globe Trade Center, iar câteva luni mai târziu, prelua proiectul Promenada Mall Târgu Mureș de la BelRom.
În ultimii ani, Clifford Chance Badea a acordat asistență AEW pe mai multe arii de practică, printre care proiecte de finanțare, contracte de închiriere sau mandate de litigii și cazuri de insolvență.
Mandatul de vânzare a fost coordonat de o echipă multidisciplinară formată din Nadia Badea, partener și coordonator al practicii M&A, Andreea Șișman (counsel în practica de Banking & Finance), Mihai Măcelaru (counsel în practica M&A), Radu Costin (avocat senior pe aspecte de M&A), Mădălina Mailat și Bogdan Micu (avocați). Avocații au acordat asistență pe parcursul întregului proces, de la etapa de due diligence, la structurarea tranzacției, negocierea și redactarea documentației aferente.
Due Dilligence – presupune un întreg proces de auditare și verificare a documentelor și proceselor a ceea ce vrei să cumperi (”targetul”). Prin această operațiune, cumpărătorul caută să vadă dacă totul este în regulă cu compania, ce probleme ar putea să apară, care sunt riscurile, atât din punct de vedere financiar, cât și legal și de management.
Ulterior etapei de due dilligence, după ce se face un raport, se structurează tranzacția (pe etape), în funcție de ceea ce s-a descoperit și se vor acorda garanții, dacă este cazul, precum și efectuarea tuturor operațiunilor necesare transferului la autoritățile competente (licențe, autorizații, permise etc.)
Vrei să te ținem la curent și să-ți explicăm pe înțelesul tău? Abonează-te la newsletterul nostru.
Totodată, „având în background o colaborare diversă și pe termen lung cu AEW, am beneficiat de sprijinul transparent și profesionist al echipelor interne, reușind să acoperim cu succes toate aspectele complexe care au apărut pe parcursul tranzacției”.
„Continuăm să ne implicăm în tranzacții cu impact semnificativ pe piață, de data aceasta asistând simultan în două tranzacții care au adus la masa negocierilor doi giganți financiari și unii dintre cei mai activi investitori în domeniul imobiliar din regiune”,
Andreea Șișman, counsel în cadrul practicii Banking & Finance a Clifford Chance Badea
Aceasta mai adaugă că:
Aspectele financiare au implicat înțelegerea aprofundată a mecanismelor de finanțare utilizate în tranzacții de o asemenea complexitate, precum și raportarea la potențialul și realitatea din piața locală, pentru a identifica soluția financiară optimă pentru toate părțile implicate.
Află ce viziune au cei de la Clifford Chance Badea și ce caută la un viitor avocat care să se alăture echipei lor în articolul Ce cauta marile firme de avocatura la avocatii stagiari? (1) – etapa preliminara
***
Clifford Chance este prezentă în România din 2006 şi operează în prezent sub denumirea Clifford Chance Badea. Biroul din Bucureşti este pe deplin integrat în rețeaua globală și se implică în mod constant în tranzacţii complexe de împrumuturi sindicalizate, finanţări, restructurări, emisiuni de eurobonduri şi de acţiuni pe pieţe internaţionale de capital, instrumente financiare derivate, achiziţii de companii de către investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructură şi autostrăzi, investiţii imobiliare, precum şi litigii şi arbitraje interne şi internaţionale.
Photo credit: america-house.ro