23

Prelungirea mandatului administratorului

2 minute • Ana-Maria Udriste • 18 iunie 2019


Ca bune practici, trebuie să fim foarte atenți atunci când numim un administrator în firmă, mai ales la durata de expirare a mandatului. De ce?
În primul rând pentru că e posibil să ai probleme pe la diverse instituții și autorități, care nu vor mai recunoaște administratorul existent și vei fi oarecum blocat.
În al doilea rând, pentru că e posibil să nu mai poți face operațiuni în bancă.
În al treilea rând, pentru că nu prea ar mai putea încheia contracte și semna documente în numele și pe seama societății.
În al patrulea rând, pentru că potrivit art. 92 alin. (1) lit. f) din Codul de procedură fiscală, ANAF-ul te poate declara inactiv, faptă ce se înscrie în cazierul fiscal. Adio înființare de vreo firmă nouă pe undeva.

Ce trebuie să faci?

  1. Să închei un document privind prelungirea spațiului pe care îl folosești ca punct de lucru/sediu social. De cele mai multe ori va fi un act adițional la actul deja existent.
  2. Să faci o Hotărâre AGA/Decizie a Asociatului Unic de prelungire a punctului de lucru/sediului social
  3. Să depui documentele de mai sus la Registrul Comerțului unde ai sediul și să astepți în liniște 3 zile.

Cum te putem ajuta?

Ne ocupăm să-ți prelungim sediul/punctul de lucru al firmei oriunde în țară, online, fără deplasări inutile. Redactăm documentația, oferim consultanță gratuită și urmărim tot procesul.
Află mai multe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *