Sănătatea mentală la JOB | De ce este timpul să nu o mai ignori? (II)
7 minute • Miruna Casiana Dumitrașcu • 21 august 2019
Acesta este un articol adaptat și tradus de pe Financial Times care evidențiază câteva cazuri de suicid la locul de munca. În prima parte, a fost prezentat cazul lui Gabe MacConaill, avocat, iar în cea de-a doua parte a acestuia vor fi evidențiate și alte cazuri asemănătoare care au condus sau nu la suicid.
Situația de fapt | Sarah Bertram
Sarah Bertram s-a alăturat pieței de tranzacționare de la Citigroup din Londra în iunie 2012. A fost promovată destul de rapid pentru un loc de muncă cu normă întreagă ca analist de vânzări.
M-am gândit că sună destul de bine. Simțeam ritmul alert. Și mi-a plăcut primul an. A fost interesant și am remarcat că am învățat foarte multe.
Sarah Bertram
După câțiva ani, însă, Bertram a primit un diagnostic înfricoșător, iar presiunile de la muncă o situau într-un stres continuu.
A ieși târziu cu clienții și a dormi putțn cred ca au contribuit la diagnosticul meu. Era acest ciclu: nu dormeam, apoi îmi făceam griji că nu pot să-mi realizez task-urile, apoi că nu voi fi plătită sau promovată… Mă termină. Am vrut să învăț și să cresc, dar mă simțeam precum un hamster care alerga in roată.
SARAH BERTRAM
Într-o dimineață, Bertram a leșinat înainte de muncă. Nu i-a spus niciodată șefului ei.
Mă uit la fotografiile cu mine din acea vreme și sincer, arătam pe jumătate moartă. Am pierdut atâtea kilograme. Eram gri, pe bune. M-am gândit ca sigur cineva a observat acest lucru și ar fi trebuit să-mi spună. Dar cred că acea parte a managementului de la muncă a fost neglijată. Ar trebui să se verifice angajații în ce stare sunt, dacă mai dau randament, dar pentru că eu făceam totul OK, nimănui nu părea să-i pese.
sarah bertram
Citigroup declara că a implementat schimbări semnificative de când Bertram a plecat în martie 2017.
Regretăm experiența pe care fosta colegă a avut-o în timp ce lucra la Citi și ne străduim să nu mai existe astfel de situații. Ne străduim continuu să înțelegem provocările cu care se confruntă colegii noștri și facem din bunăstarea fizică și psihică a fiecărui coleg o prioritate pentru noi. În special, avem resurse și asistență îmbunătățite pentru sănătate mentală, disponibile pentru colegii noștri, în mai multe moduri, începând cu 2012 și suntem mereu în căutarea unor modalități de extindere a acestor oferte.
Lori Zimmerman, directorul medical global al Citigroup
Suprasolicitarea pare să fie cauza sănătății mentale precară
Mulți experți consideră că suprasolicitarea este centrul crizei de sănătate mentală: angajații sunt așteptați să fie disponibili 24/7 pentru a răspunde la e-mailuri și pentru a răspunde clienților care solicită anumite servicii.
În cartea sa „Dying for a Paycheck”, profesorul din Stanford, Jeffrey Pfeffer, afirmă că această criză se înrăutățește în timp, pe fondul stagnării creșterii salariilor.
Studiile arată ca burnout-ul este o caracteristică a angajaților cărora le pasă cel mai mult de munca lor. La fel ca Bertram, MacConaill, aceștia nu sunt adesea cei mai slab-pregătiți angajați, ci cei mai buni. Mike Thompson, avocat pentru sănătatea mentală, spune că acestea sunt persoanele care sunt atât de dornice de a munci, încât nu știu când să se oprească.
Sarah Bertram este implicată în campanii de conștientizare a sănătății mentale
Bertram și-a strâns bani pentru un MBA la London Business School. Ea conduce acum campanii de conștientizare a sănătății mentale pe baza experienței sale. Ea descrie părăsirea drept cea mai grea, dar cea mai bună decizie pe care a luat-o vreodată; deși a excelat, costurile continuării s-au simțit prea mari.
Pentru aceste mari organizații, am fost un candidat de top. Eram o femeie, obișnuită să reușesc și mi-ar fi plăcut să-mi fac drum spre o mare corporație. Dar nu vreau să sacrific sănătatea mea mentală pentru a face asta.
Sarah bertram
În locurile de muncă din întreaga lume, managerii nu sunt adesea receptivi, sunt chiar ostili, la conversațiile despre sănătatea mentală
Tim Clayfield a fost angajat al Dow Chemical în Elveția timp de aproape 30 de ani ca om de știință în materiale plastice și cauciucuri. Așa cum se întâmplă adesea, depresia a fost declanșată de o circumstanță personală (un divorț) și obosit de muncă.
După ce căsătoria sa s-a destrămat, Clayfield a început să ia antidepresive în primăvara anului 2015, dar nu s-a simțit confortabil să spună asta colegilor sau superiorilor. Pe măsură ce lua si mai multe medicamente, a ratat chiar câteva deadline-uri.
Își amintește că se uita la ecranul computerului său, incapabil să se concentreze, fără să știe de unde să înceapă.
Clayfield a început să vorbească despre problemele sale în 2016, când a spus unui coleg senior care a trecut pe la el că a stat în fața computerului și nu a putut să se oprească din plâns. Își amintește răspunsul colegului său cu o claritate strălucitoare.
Știi, tatăl meu obișnuia să-mi spună: „Nu mai plânge sau îți voi da cu adevărat ceva de plâns. ”
În acel moment, Clayfield a simțit că nu era loc pentru el la Dow Chimic. Și-a părăsit locul de muncă în 2016.
Cred că dacă mi s-ar fi oferit trei luni libere pentru a mă îmbunătăți sau un pic mai multă empatie, aș fi putut să imi revin și să fiu din nou productiv. Și știu că, dacă aș fi avut o afecțiune fizică care s-ar putea vindeca, mi-ar fi fost oferit tot timpul și sprijinul de care aveam nevoie.
TIM CLAYFIELD
În unele zile, nu a putut să se ridice din pat
Eva (nu este numele ei real) a fost partener senior acum mult timp la o firmă de avocatură din Londra care a suferit o traumă. Și-a iubit slujba, și, din acest considerent, Eva a început să lucreze și 12 ore pe zi. După trei ani, a cedat. Ea descrie nu ca pe o depresie, ci ca pe o epuizare totală. În unele zile, nu a putut să se ridice din pat.
Firma i-a oferit Evei câteva săptămâni de concediu. La întoarcere, își amintește de cei de la conducere, spunându-i că s-au simțit incomod cu faptul că este singură cu echipa ei. Terapeutul ei a scris un memoriu pentru a spune că era în măsură să se întoarcă la muncă și să aibă interacțiuni normale, dar a fost menținută la distanță.
Este ușor să arăți bine și să fii văzut făcând lucrurile corecte. Puteți oferi seminare de consiliere și bunăstare internă pentru cazurile ușoare. Dar, de asemenea, este esențial să ai infrastructura adecvată pentru cazurile mai complicate.
terapeut
În cele din urmă, firma i-a cerut Evei să plece.
Ultimele articole publicate:
La Avocatoo vorbim și punem pe tapet lucruri pe care alții le țin sub preș. Burn-out-ul la avocați este o realitate ignorată de mulți, care duce până la sinucideri sau moarte prin epuizare. Chiar și în România.
Încurajăm deschiderea și abordarea unor subiecte percepute tabu. Dacă vrei să ne trimiți un gând, sub anonimat, trimite-ne un mail. Vrem să aflăm experiența ta cu privire la burn-out și fața mai puțin frumoasă a poveștilor de succes.