clean magazine thumb 5

Scutirea de impozit pentru angajatii din IT – promulgare

2 minute • Ana-Maria Udriste • 17 iulie 2017


Potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 3/2017,

Scutirea de impozit pe profit a contribuabililor care desfăşoară exclusiv activitate de inovare, cercetare-dezvoltare
Contribuabilii care desfăşoară exclusiv activitate de inovare, cercetare-dezvoltare, definită potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi activităţi conexe acesteia sunt scutiţi de impozit pe profit în primii 10 ani de activitate. Această facilitate fiscală va fi pusă în aplicare în condiţiile respectării reglementărilor în domeniul ajutorului de stat.

Prin urmare, contribuabilii care se afla in una din situatiile de mai sus nu vor plati impozit pe profit in primii 10 ani de activitate, de la momentul infiintarii. Aceasta prevedere nu trebuie confundata cu situatia in care contribuabilul plateste impozit pe cifra de afaceri (cand este de exemplu o microintreprindere), caz in care scutirea nu se aplica.
Microintreprinderea ramane definita prin raportare la o cifra de afaceri de 500.000 euro (iar nu 100.000 euro ca pana inainte de modificare), cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro fiind cel valabil la închiderea exerciţiului financiar în care s-au înregistrat veniturile. Pana la atingerea acestui prag, contribuabilii vor fi considerati ca fiind microintreprinderi si vor beneficia de plata impozitului global pe cifra de afaceri in cuantum de 3%, respectiv 1% (in functie de numarul de angajati) 3% daca nu au niciun angajat, 1% daca au cel putin un angajat).
Citeste si: scutirea angajatilor din domeniul IT incepand cu 1 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *