Categorii

pexels photo 613508
8 minute

Diferența dintre capacitatea de folosință și de exercițiu a persoanei fizice

Subiectele de drept, ca să se manifeste în raporturile dintre ele în mod valabil, adică să producă efectele dorite, trebuie să îndeplinească anumite condiții prevăzute de lege. Astăzi discutăm despre o astfel de condiție cerută de lege pentru subiectele de drept, anume capacitatea civilă.

pexels photo 7731330
11 minute

Ce trebuie să știi despre Cartea Funciară?

Noțiunea de carte funciară cu siguranță nu îți este străină, mai ales dacă deții un imobil sau ai fost interesat să achiziționezi unul.

Citește în continuare pentru a afla care este rolul înscrierii în cartea funciară, ce informații poți găsi acolo și cum poți accesa respectivele informații.

vlad deep mCqi3MljC4E unsplash
7 minute

Garanția comercială vs. garanția legală – care sunt diferențele dintre ele?

Legenda spune că orice persoană care a cumpărat un produs nou și-a pus întrebarea : “Și garanție cât primesc?”. Doi, cinci, zece ani? Cu cât mai mult, cu atât mai bine, nu? Însă câți dintre noi știm să delimităm garanția legală de cea comercială? Dacă vei ajunge până la finalul articolului, vei învăța să faci diferența like a pro 😎.

pexels photo 5256146
3 minute

🤔 Îți trebuie acordul vecinilor ca să crești un animal de companie în apartament?

Nu există un cadru normativ care să reglementeze foarte clar situația, însă trebuie să ai în vedere dacă îți sunt stabilite anumite obligații prin hotărâre a Consiliului Local. O astfel de obligație poate fi chiar deținerea unui animal de companie numai cu acordul vecinilor dacă locuiești la apartament ca să eviți situațiile în care vecinii sunt deranjați, spre exemplu, de zgomotul pe care îl face animalul în lipsa ta. 

2
18 minute

Handicapul, invaliditatea și drepturile persoanelor afectate

Kaufland asigură integrarea persoanelor cu handicap la locul de muncă și le oferă acestora oportunități reale de creștere profesională, prin programul A.C.C.E.S. Până acum, peste 450 de persoane cu dizabilități au fost angajate. Găsești mai jos toate informațiile despre handicap, invaliditate și drepturile persoanelor afectate.

Abonează-te la Newsletter

Primești cele mai digerabile doze pe legale în fiecare săptămână, direct în Inbox

Fii cu ochii pe noi pe rețelele sociale unde
postăm doze scurte de legale.

newsletter freelancer pe legale

Ofertă specială de lansare!

Am lansat!

Freelancer pe Legale

Devino propriul tău șef și fă câți bani vrei, de unde vrei, fără să-ți fie teamă că te vei întoarce în corporație.