Categorii
RetuRO pentru micii comercianți: ce trebuie să știi
Probabil că ai tot auzit în social media despre Sistemul de Garanție Returnare (pe scurt, SGR) și te
Uzufructul viager – cum te ajută în practică, deși nu auzi prea des de el
Uzufructul viager este o practică juridică nu prea des întâlnită, deși poate fi de ajutor dacă este inclus în contractele potrivite și in situațiile de viață potrivite.
Hai să vedem ce este, cum se folosește și care sunt situațiile din practică pe care se pliază!
5 capcane legale pe care orice Freelancer ar trebui sa le evite – Or Risk Loosing Big Time!
Te-ai hotărât să începi munca pe cont propriu? Nimic mai frumos, însă trebuie să ai în vedere că,
Diferența dintre capacitatea de folosință și de exercițiu a persoanei fizice
Subiectele de drept, ca să se manifeste în raporturile dintre ele în mod valabil, adică să producă efectele dorite, trebuie să îndeplinească anumite condiții prevăzute de lege. Astăzi discutăm despre o astfel de condiție cerută de lege pentru subiectele de drept, anume capacitatea civilă.
Ce trebuie să știi despre Cartea Funciară?
Noțiunea de carte funciară cu siguranță nu îți este străină, mai ales dacă deții un imobil sau ai fost interesat să achiziționezi unul.
Citește în continuare pentru a afla care este rolul înscrierii în cartea funciară, ce informații poți găsi acolo și cum poți accesa respectivele informații.
Ce este clauza de inalienabilitate și cum funcționează?
Clauza de inalienabilitate limitează posibilitatea ta de a dispune de bun. Mai exact, o astfel de clauză îți interzice să înstrăinezi bunul.
Garanția comercială vs. garanția legală – care sunt diferențele dintre ele?
Legenda spune că orice persoană care a cumpărat un produs nou și-a pus întrebarea : “Și garanție cât primesc?”. Doi, cinci, zece ani? Cu cât mai mult, cu atât mai bine, nu? Însă câți dintre noi știm să delimităm garanția legală de cea comercială? Dacă vei ajunge până la finalul articolului, vei învăța să faci diferența like a pro 😎.
🤔 Îți trebuie acordul vecinilor ca să crești un animal de companie în apartament?
Nu există un cadru normativ care să reglementeze foarte clar situația, însă trebuie să ai în vedere dacă îți sunt stabilite anumite obligații prin hotărâre a Consiliului Local. O astfel de obligație poate fi chiar deținerea unui animal de companie numai cu acordul vecinilor dacă locuiești la apartament ca să eviți situațiile în care vecinii sunt deranjați, spre exemplu, de zgomotul pe care îl face animalul în lipsa ta.
Handicapul, invaliditatea și drepturile persoanelor afectate
Kaufland asigură integrarea persoanelor cu handicap la locul de muncă și le oferă acestora oportunități reale de creștere profesională, prin programul A.C.C.E.S. Până acum, peste 450 de persoane cu dizabilități au fost angajate. Găsești mai jos toate informațiile despre handicap, invaliditate și drepturile persoanelor afectate.
Abonează-te la Newsletter
Primești cele mai digerabile doze pe legale în fiecare săptămână, direct în Inbox
Intră în legatură
Copyright © 2016-2023 Avocatoo. Toate drepturile rezervate.
Ofertă specială de lansare!
Am lansat!
Freelancer pe Legale
Devino propriul tău șef și fă câți bani vrei, de unde vrei, fără să-ți fie teamă că te vei întoarce în corporație.