probleme antreprenori avocatoo

Problemele antreprenorilor in 2019: GDPR, drepturi de autor, infiintare firma, contracte de muncă. Workshop Future Makers.

7 minute • Ana-Maria Udriste • 26 august 2019


De ce nu am fost la un alt eveniment pentru antreprenori și atât

Când m-a contactat Raluca cu ideea că ”să țin un workshop despre chestii juridice” eram la modul de ”hai frate, ce naiba mai vor și ăștia?”.

Dar am zis ”da” în maxim 10 minute, pe ideea că nu am mai făcut de mult asta și am ajuns joi într-o sală care arăta cam așa:

Ce îi interesează pe antreprenori?

Evident, am avut o prezentare mai ieșită din comun. Eram pregătită mental pentru 3 ore de vorbit, așa că am zis să fac ce știu mai bine: să vorbesc liber și pe șleau despre problemele juridice cu care se confruntă oamenii care-și doresc să înceapă o afacere.

Pentru că, după cum ziceam în podcast,

Cele mai mari divorțuri se întâmplă între asociații firmelor. Sunt 80% șanse să se producă rupturi între ei.
https://open.spotify.com/episode/2pBu3LmGyWb5dz9q1AFY0f?si=Nei4cGflSqGCdIANpuf78g
GO AHEAD, DĂ ACOLO CU STELUTE

După ce au trecut pește șocul de a-mi vedea tricepsul cum se mișcă sus-jos când gesticulez (serios, chiar trebuie să mă urmăriți pe Instagram), am vorbit despre:

și altele care s-au strecurat.

https://youtu.be/ZwcK1cIFwNo

Cine, ce e Future Makers?

Future Makers este ceva … atipic. Nu este un incubator, nu este un (pre)accelerator (precum Commons Accel sau Innovation Labs). Este o competiție de idei despre viitor în orice domeniu te-ai putea gândi, făcută în parteneriat cu Fundația Coca-Cola și organizat de Global Shapers Community Bucharest și Social Innovation Solutions.

Motto-ul lor sună cam așa:

Future Makers este un program educaţional de antreprenoriat ce cuprinde o competiţie de idei de business orientate către viitor. Future Makers se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani şi angrenează peste 1500 de studenţi şi tineri pasionaţi de viitor în ateliere antreprenoriale.

Mentori care mai de care

Auzisem de Future Makers de la prima ediție de anul trecut și mi se păruse o chestie faină, mai ales că au mentori foarte deschiși pe care îi cunosc personal, precum (și acum urmează o listă cu descrieri pe care chiar să le citiți):

  • Alexandru Ion – e unul din oamenii apropiați de sufletul meu, chiar dacă vorbim din an în Paște și ne vedem și mai rar de atât. A fondat, cu bani de la tata (care a condus o perioadă Pambac) Nexus Gaming Pub pe ideea că avea nevoie de un loc unde să se joace și după ce a terminat liceul, acum e Marketing Manager la Foodpanda și trăiește după deviza #egreusăfiialexandruion. Despre experiența lui de viață și stilul extraordinar de povestitor puteți afla mai multe în ultimul #hurducast (unde am vorbit și eu cu GeDePeRe-ul aici), mai jos:
https://open.spotify.com/episode/6ABfA46vfku5LmxCkCm2Kh?si=FwEFvRfvTYq6t6PuiEIovw

Iar dacă folosiți codul HurduPanda15 aveți reducere de 15 lei la comenzile de cel puțin 30 lei prin foodpanda.

  • Alin Claudiu Apostu – dacă vreți pe ceva bun de pus pe rană, cu un simț foarte pragmatic, implicat în comunități și cu care să te prindă ore târzii la vorbă în cafenele despre … orice chestie de viață, el e omul potrivit. L-am cunoscut la Startup Weekend Bucharest anul trecut și îmi pare rău că nu am avut ocazia să ne vedem mai des. Pasionat de marketing, digital și PR, cu un master făcut la Sheffield, se implică atât de mult în comunități (Romanian Business Leaders, EduHub la Sibiu etc.) încât nu știu când mai are timp să și respire.
  • Cristian Orășanu l-am cunoscut la TechCelerator anul trecut și este o copie fidelă a mea, pe care o dezamăgesc exact cum mă dezamăgesc și alții pe mine și nu îmi place. Acum este Troublemaker @ Paybilla unde face chestii cu criptomonezi, iar dacă vrei soluții non-conformiste de produse, marketing și oameni, el își merită toți banii.
https://www.instagram.com/p/B0jahJ5oTh8/?utm_source=ig_web_copy_link
  • Dan Posea – l-am cunoscut prin petrecerile alea de fiță de la TheDate (când aveam o viață și mai ieșeam în oraș). Are un super feed pe Instagram cu promovez România, alături de Medeea Piron au împreună o afacere cu cheesecake modulare pe felii – The Slice, un brand de cozonaci (@cozonacul.ro) și o cafenea Teto (care apropo, e la Unirii, deci poate dacă sunt drăguță prind un cod de discount pentru studenți la drept și Avocatoo). Ei sunt oamenii care trăiesc prin social media și o fac al naibii de bine. Așa ca dacă vreți să învătați social media, trageți-l pe Dan de mânecă.
  • Ioan Istrate – suntem colegi de Forbes 30 sub 30 (trebuie să ne mai și lăudăm, nu?) și este Chief Commercial Officer la Cybourn. Acum, aș vrea să zic că știu cu ce se mănâncă ce fac ei pe acolo, dar zona lor de cybersecurity e atât de criptică, încât vă las pe voi să o descoperiți. Alături de el este și co-fondatorul Cybourn, Tiberiu Anghel (nu săriți pe el chiar așa, vă rog).
  • Roxana Rugină – eu am cunoscut-o în 2017 la Spherik Accelerator când am participat cu JURIO (care între timp s-a închis, dar voi povesti altă dată despre el), iar experiența ei și modul practic de a privi lucrurile, în special prin experiența din Franța te face să cazi un pic pe gânduri. Cred că nu există activitate pe care să nu o fi făcut: organizare evenimente, bootcamp, meetups – you name it, she has it. Și are niste fanny bags cute.
  • Tudor Iacob – omul cu nucile. Adică Tudor de la Native Box, care-ți aduce snacks-uri sănătoase la birou – sau acasă sau oriunde. Dacă mă urmărești pe Instagram, știi că el este furnizorul meu de fructe uscate fără sulfiți, alte chestii adăugate șamd.
https://www.instagram.com/p/B0tIi8poWXX/?utm_source=ig_web_copy_link
https://youtu.be/YtEY4io5gAc

Iar dacă folosiți codul ANAUDR pe comenzile plasate pe site, aveți 15% reducere la produsele care nu sunt reduse.

Ne vedem pe 28 noiembrie, la premii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *