replica rolex Sighișoara, singura cetate medievală încă locuită din România - Avocatoo
⬅ ÎNAPOI

Sighișoara, singura cetate medievală încă locuită din România

sighisoara

Întotdeauna mă gândesc la noțiunea de identitate. Cine suntem și ce vrem să facem.

Uneori chiar nu ne vin în minte aceste întrebări. Însă momentul în care începem sa realizăm cât de important este să fim conștienți de cine suntem și de unde venim este momentul în care ajungem să interacționăm cu persoane care vin din culturi si regiuni total diferite față de cea care ne aparține.

Astfel am ales să scriu despre Sighișoara, singura cetate medievală care încă mai este locuită și care se află in România.

Effective Legal Workshop

Sighișoara este situată in inima României, iar eu îți voi enumera câteva motive care să te determine să o vizitezi.

Străzile…

Cu siguranță străzile extrem de colorate îți vor sări prima dată în ochi. Culori de toate felurile, în special nuanțele de galben si portocaliu se fac remarcate peste tot.

Sighișoara nu este un oraș mare, într-o zi poți parcurge la pas întreaga suprafață și poți vedea tot ce este de văzut.

Vlad Țepeș?

Sighișoara este locul în care s-a născut cel cunoscut sub numele de Vlad Țepeș, locul nașterii lui existând și astăzi sub denumirea de ’’Casa Dracula’’. Tot aici există și numeroase muzee care expun istoria cetății printre care și un muzeu al torturii, Turnul cu Ceas fiind principala atracție a Cetății.

Priveliștile oferite pur și simplu îți iau respirația și nu te costă nimic pentru a le admira.

Cetatea Sighișoara

Cetatea Sighișoara a fost construită începând cu secolul 14, iar aerul medieval al acesteia te poartă într-o lume îndepărtată.

Festivalul Sighisoara Medievala se desfasoara in fiecare an in luna iulie un eveniment care te poartă cu adevărat într-un trecut puțin cunoscut în zilele noastre. Bisericile din Sighișoara te vor impresiona cu arhitectura lor.

Merită să vizitezi: Biserica Manastirii Dominicane, Biserica din Deal, Catedrala Ortodoxa, Biserica Ortodoxa din Cornesti si Biserica Romano-Catolica Sf. Iosif.


Ai fost pe undeva anul acesta si ai ramas de-a dreptul impresionat? Ce zici daca ne-ai scrie o mica recenzie, poate incurajam si alti cititori sa viziteze? Da-ne de veste pe contact@avocatoo.ro si vedem ce putem face 🙂

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.